Onderzoek impact COVID-19 op gezondheidsprofessionals

De COVID-19 pandemie heeft een grote impact op de gezondheid en het welbevinden van gezondheidszorgprofessionals. Studies laten zien dat angst, depressie, stress, post-traumatische stress (PTSS), werkgerelateerde vermoeidheid en slaapstoornissen veel voorkomen bij gezondheidszorgprofessionals. Recente Nederlandse studie (2022), die uitgevoerd werd door het lectoraat Acute Intensieve Zorg in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Bachelor Medisch Hulpverleners (NVBMH), V&VN Ambulancezorg en Ambulancezorg Nederland, liet zien dat de helft van de ambulanceprofessionals mentale klachten heeft na twee jaar Covid. Wil je meer weten over de uitkomsten klik dan op de volgende link:  Ambulancezorgprofessionals en impact COVID-19 (han.nl)

Op dit moment is de onderzoeksgroep bezig met de analyse van de EMPLE studie onder SEH-professionals. Deze resultaten zullen zij in 2023 samen met de NVBMH publiceren.

Om inzicht te krijgen in interventies die door professionals en organisaties zijn ingezet om zorgprofessionals te ondersteunen tijdens en na de COVID-19 crisis en om te weten hoe de zorgprofessionals die interventies ervaren hebben (werkzaamheid, toepasbaarheid etc.) nodigen we je uit om mee te doen met het vragenlijstonderzoek Stay Safe Strong & Healthy.  

Was je werkzaam in de ambulance-, SEH of IC-setting tijdens de COVID -19 periode, dan kun je meedoen met de vragenlijst door op de volgende link te klikken: https://hanuas.limequery.org/431595?lang=nl

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt meedoen tot en met 30 januari 2023. Meer informatie vind je op: Informatiebrief-WP-2-SSSH.def16-12-2022.pdf (han.nl)

Nog geen reacties

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?