Workshops 2023

Ook dit jaar zullen er diverse workshops worden gegeven, u kunt zich aanmelden via de link die u ontvangen heeft in uw bevestigingsmail.

 

”Grenzeloos communiceren” – Jelle ten Ham en Roel Langstraat (Care2Communicate)

In deze workshop gaan we aan de slag met eigen grenzen bewaken en het onderwerp ‘fit to fly’. We hebben een vreemd beroep, waarin we blootgesteld worden aan ongewone dingen. Casuïstieken die schokkend, indrukwekkend of onder je huid kruipen. Door praktijkvoorbeelden en persoonlijke verhalen creëren we bewustwording, evenals de discussie die na het praatje zal plaatsvinden. Ook nemen we je mee in de wereld van communiceren, met name op het gebied van ‘fit to fly’. Hierbij schetsen we een beeld middels casuïstieken waarin valkuilen duidelijk worden die wij allemaal herkennen binnen de acute zorg. Ben je wel fit to fly, voel je je goed en spreek je dit ook uit? Hoe herken je dit bij een ander en durf je dit ook te vragen? Laten we met elkaar kijken hoe we hier het beste mee om kunnen gaan! 

 

”Op de grens van (non)STEMI” – Stefan Hus (Excellus Academie) 

Een interactieve benadering van het ECG in de acute setting. Tijdens de workshop beoordeel je in groepsverband afwijkende ECG’s en bespreek je deze na met Stefan Hus.

 

CBRNe – Willem Schutte (Hazard Area Response Team, Ambulance Amsterdam)

Tijdens de workshop “CBRNe’’ neemt Willem Schutte ons mee in de wereld van Chemisch, Biologisch, Radiologisch en Nucleaire middelen. Een dreiging met chemische middelen is continue aanwezig, zowel uit de industriële kant als de civiele kant, maar spijtig genoeg ook van terrorisme. CBRNe is een uitgebreid specialistisch onderwerp en daarom is de workshop ook voornamelijk ter introductie. Onderwerpen die behandeld worden zijn: besmetting (herkenning),  symptomen,opvang en hoe op te treden . De workshop wordt gegeven door Willem Schutte, Willem is naast ambulancechauffeur/OvdG ook instructeur CBRNe en operationeel leider van het Hazard Area Response Team (HART).

 

Echogeleid infuus prikken – Dave van den Helder (Vascular Access Service Team, UMC Utrecht)

Altijd al willen leren om echogeleid een infuus te plaatsen? Dan is dit je kans! In deze workshop geeft Dave van den Helder, van het Vascular Access Service Team uit het UMC Utrecht, je uitleg over het plaatsen van een venflon met een echoapparaat. Hierna mag je het uiteraard zelf gaan proberen. 

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?