Oprichting Nederlandse Vereniging voor Bachelor Medisch Hulpverleners

Vrijdag 12 december 2014 is de Nederlandse Vereniging voor Bachelor Medisch Hulpverleners (NVBMH) opgericht. De NVBMH is een beroepsvereniging die de belangen van aangesloten studenten en afgestudeerde Bachelor Medisch Hulpverleners behartigd. Hier is volop behoefte aan door de relatieve onbekendheid van het beroep. Zo is de vereniging deelnemer in het Landelijk Platform BMH en is er nauw contact met het ministerie van VWS over de toekomst van de Medisch Hulpverlener.

In de toekomst kan er gebruik gemaakt worden van scholing, symposia en voor inschrijving in een kwaliteitsregister. Er wordt door het bestuur momenteel nog hard gewerkt, jullie zullen de komende tijd op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen en de mogelijkheden om lid te worden!

Beroepsprofiel

Sinds maart 2014 zijn een aantal studenten vanuit de drie hogescholen gestart met het schrijven van het beroepsprofiel voor de Medisch Hulpverlener als professional in de zorg. Het doel van dit beroepsprofiel is de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken. Daarnaast heeft het profiel als doel de gezondheidszorg inzicht te geven over wat ze van de Medisch Hulpverlener kan verwachten en welke taken en verantwoordelijkheden de Medisch Hulpverlener heeft. Op dit moment wordt dit beroepsprofiel door verschillende instanties van feedback voorzien.

Nog geen reacties

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?