MUMC adviseert opname BMH in Wet BIG

PERSBERICHT

MUMC adviseert opname BMH in Wet BIG

UTRECHT 9 april 2021 – Een onderzoeksgroep van het MUMC+ adviseert om de Medisch Hulpverlener op te nemen onder artikel 3 in de Wet BIG met een zelfstandige bevoegdheid. Het MUMC+ voerde haar onderzoek in de afgelopen 4 jaar uit in opdracht van het ministerie van VWS. Voorzitter van de NVBMH, Ellen Schepens: “De Medisch Hulpverlener heeft zich de afgelopen jaren in het acute zorgwerkveld bewezen. Het onderzoek van het MUMC bevestigt dit.”

Het ministerie van VWS gaat nu aan de slag om een wetsvoorstel te schrijven. Het MUMC adviseert om hierin een wet te schrijven die recht doet aan de verschillende werkvelden waarin de BMH’er actief kan zijn. Schepens: “De BMH’er is een breed opgeleide zorgprofessional die zich gemakkelijk beweegt tussen werkvelden als de ambulancezorg en de anesthesie. Om dit goed te kunnen doen is het nodig de BMH’er als één beroep te erkennen.”

Het MUMC adviseert maximale zelfstandigheid voor de ambulancezorgprofessional en voorziet bijvoorbeeld minder noodzaak voor de zelfstandige bevoegdheid in de anesthesie. Hoe de bevoegdheden in de wet worden vastgelegd en hoe dat op de verschillende afdelingen wordt vormgegeven zal komend jaar met het de beroepsvereniging, het ministerie en het werkveld worden uitgekristalliseerd. Schepens: “Wij kijken ernaar uit om samen met het werkveld op zoek te gaan naar de meest efficiënte en doelmatige inzet van de Medisch Hulpverlener in alle acute werkvelden.”

De NVBMH behartigt de belangen van de Medisch Hulpverleners. Deze nieuwe zorgprofessionals zijn werkzaam in het acute zorgdomein van de Ambulancezorg, Spoedeisende Hulp, Anesthesie en Cardiodiagnostiek. Schepens: “De Medisch Hulpverlener is een kundige en sterke zorgprofessional en inmiddels een onmisbare toevoeging voor de acute zorg.”

Nog geen reacties

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?