Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Verbroeder Teamtrainingen ontmoet de BMH-ers van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Een training waarin jij en je team worden uitgedaagd, zowel mentaal als fysiek, om erachter te komen hoe je daadwerkelijk reageert in stressvolle situaties en hoe het gesteld is met jouw leiderschap. Een training waarin je 24 uur bezig blijft, verschillende cases draait die zich op verschillende plekken afspelen, trainen buiten je comfortzone en het bijspijkeren van theorie. Deze training hebben de 5 BMH-ers van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid op 7 oktober als eerste mogen volgen, met veel succes!

Verbroeders Edwin en Remco Ijkhout:
De spanning zat er goed in op donderdag 7 oktober toen de teamtraining van de BMH-ers begon. Niet alleen bij de BMH-ers, maar ook bij ons. Dit was namelijk onze eerste training in deze vorm. We zijn als broers dit jaar de uitdaging aangegaan om samen een bedrijf in teamtrainingen op te zetten. Allebei hebben we een achtergrond in het leger als militair verpleegkundige. We zijn beide op missie geweest en hebben veel gezien. Hierdoor kunnen we ons goed inleven in het werk van ambulance medewerkers in Nederland. Ook zijn we beide nog werkzaam als trainers bij Defensie en zagen we dat ‘de burgermaatschappij’ dit soort trainingen ook goed kon gebruiken, dus zo geschiedde.

Na contact te hebben gehad met Boris van Oosterum, ambulance professional bij Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, ontstond het plan om deze training op te zetten voor een vijftal BMH-ers. Het doel: de mentale weerbaarheid en het persoonlijk leiderschap trainen, om zo deze jonge medewerkers voor te bereiden op situaties die nog komen gaan in een steeds meer verharde samenleving. We geven hen inzicht in wat stress is, wat dit met je doet en welk coping mechanismen zij van nature inzetten. We laten hen kennis maken met andere coping mechanismen en laten hen ontdekken of ze met een andere strategie een voor hen nagebootste, realistische situatie effectiever kunnen benaderen.

Wat hebben de BMH-ers zich laten zien deze 2 dagen! Mooie leermomenten wisselden zich af met open gesprekken en momenten van pure vreugde. We hopen in de toekomst meer van dit soort trainingen op te kunnen zetten voor BMH-ers en ambulancemedewerkers in het algemeen. Van de groep jonge professionals kregen we afgelopen week mee dat onze aanpak zeker meerwaarde had in hun huidige werk en dat willen we graag doorzetten.

“Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”

BMH-er Anne van Lamoen:
Wat een onwijs leerzame, leuke en uitdagende training was dit. We hadden geen idee wat ons te wachten stond en de spanning zat er goed in, maar ik heb van (bijna) ieder moment genoten. Vierentwintig uur niet slapen, constant presteren in stressvolle situaties en fysiek uitgedaagd worden met o.a. stormbanen zorgden voor bijzondere leersituaties. Ik heb gezien, gevoeld en geleerd wat leiderschap is en hoe ik mijzelf en ‘mijn’ team het beste in kan zetten. Daarnaast heb ik ook ervaren wat mijn valkuilen zijn in momenten van stress en hoe ik in deze situaties mezelf hiervan bewust kan maken en het kan omzetten naar kracht.

Wil je meer informatie over ons trainingsaanbod of met jouw team komen trainen? Kijk dan op www.verbroeder.nl of neem contact met ons op via info@verbroeder.nl

 

Nog geen reacties

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?