Het Kwaliteitsregister

Beste leden van het kwaliteitsregister,

Bij een steekproef in het kwaliteitsregister is naar voren gekomen dat het bij veel leden nog niet helemaal goed gaat bij het invoeren van scholingen. De commissie kwaliteit adviseert om goed de documenten ‘richtlijn accreditatie bij- en nascholingsactiviteiten Bachelor Medisch Hulpverleners’,  ‘instructies invoeren B-punten kwaliteitsregister NVBMH’ en het document ‘afgestudeerd en nu?’ te raadplegen, deze zijn te vinden op www.nvbmh.nl.

Aandachtspunten die met name naar voren komen:

  • Er worden teveel punten opgevoerd bij de B-punten. Houdt er rekening mee dat pauzes niet mee tellen in de puntentelling. Tevens is het zo dat je (in principe) maximaal 6 punten per scholing per dag kan opvoeren.
  • Er wordt veel gezien dat er een certificaat van een gevolgde scholing wordt ingediend ter bewijsvoering. Aan dit certificaat is echter niet te zien wat de scholing inhoud en hoeveel uren de scholing heeft geduurd. Upload daarom tevens het programma van de scholing bij het certificaat (Het is bekend bij de commissie kwaliteit dat er maar 1 document geüpload kan worden. We proberen dit in het systeem aan te passen, maar voor nu kan je zelf een document maken waarin het certificaat en het programma in één document is gezet (met bv printscreen)). Houdt er bij het opvoeren van je B-punten rekening mee, dat de commissie accreditatie bij de beoordeling van je dossier bij herregistratie na 5 jaar wel de mogelijkheid moet hebben om te beoordelen of de scholing van voldoende kwaliteit is, wat de scholing inhoud, hoeveel uur de scholing is geweest en of je hebt deelgenomen. Als dit niet bekend is, kan de commissie accreditatie geen punten voor die scholing toekennen.
  • Er wordt bij het verlenen van accreditatie van bij- en nascholingsactiviteiten onderscheid gemaakt tussen A-punten (= vakinhoudelijke verdieping via geaccrediteerde nascholing, moet je minimaal 100 punten voor halen) en B-punten (= vakinhoudelijke verdieping anders dan behaald via geaccrediteerde nascholing). Dit houdt in dat er voor A-punten door een organisatie accreditatie aangevraagd wordt bij de NVBMH. Wanneer je een scholing hebt gevolgd waarvoor vooraf accreditatie is aangevraagd bij de NVBMH (A-punten), worden deze door de organisatie in je dossier bijgeschreven. Je kan zelf geen A-punten opvoeren.
  • Er is ook nog een groep mensen die ooit begonnen is om zich in te schrijven in het kwaliteitsregister, maar deze registratie niet hebben doorgezet. Bij een deel van die mensen is inmiddels het termijn waarin je je registratie kon voltooien, verlopen. Het is dan niet mogelijk om je registratie compleet te maken, met bijvoorbeeld het uploaden van je diploma en uittreksel BRP en de betaling. Indien je je registratie wilt voltooien, kan je mailen naar kwaliteit@nvbmh.nl, wij zullen dan het registratietermijn verlengen zodat je je volledig kan inschrijven.

Advies is dus om even goed naar je kwaliteitsregister te kijken om te controleren of je de scholingen goed hebt ingevoerd. Het zou namelijk jammer zijn als de commissie accreditatie bij het indienen van je herregistratie je minder punten kan geven dan je zelf aanvankelijk dacht te krijgen voor de scholing.

Mocht je nog vragen hebben, kan je mailen naar kwaliteit@nvbmh.nl

Nog geen reacties

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?