Verhalen uit de frontlinie van de Coronacrisis

De Medisch Hulpverleners op de werkvloer hebben inmiddels dagelijks te maken met COVID-19 ofwel het Coronavirus. Deze week sprak onze voorzitter bemoedigende woorden uit naar onze leden.

“Lieve BMHers, in deze moeilijke tijd laten jullie zien dat de BMH echt onmisbaar is geworden in het Nederlandse zorglandschap. Meer dan eens wordt een beroep gedaan op jullie professionaliteit en deskundigheid. We staan in de frontlinie, op de SEH, ambulance, OK, anesthesie en andere afdelingen, 24/7 klaar om patiënten op te vangen. Samen met alle collega zorgverleners gaan we deze strijd aan. Ik ben trots op jullie en op alle collega zorgverleners! Samen slaan we ons door deze crisis heen. Zorg voor jezelf en voor elkaar”

Wij verzamelden reacties op deze crisistijd vanuit het werkveld. Zodat u mee kan lezen wat er aan de frontlinie gebeurt, terwijl u veilig thuis zit. Want op die manier zorgen we er sámen voor dat er zo min mogelijk slachtoffers vallen .

Sacha Tuinenburg SEH Maasstad: “Bij ons is het met name ‘stilte voor de storm’. Je merkt dat iedereen heel erg onrustig wordt van alle maatregelen die genomen worden. Het patiënten aanbod is nog rustig maar het klimt langzaam op en iedereen is een beetje gespannen voor wat gaat komen.”

Gilianne Verwig Ambulance Witte Kruis: “Ondanks alle risico’s ben ik blij dat ik als BMHer Ambulancezorg wèl aan het werk mag. Ik hul mij, net als mijn collega’s, meerdere malen per dienst in een stikheet anti-Corona pak. Gelukkig mag dat de ambulancepret op de post niet drukken. We doen het met z’n allen en letten op elkaar!”

Rianne Hoogendijk – Buddingh SEH BovenIJ: “Mijn omgeving vraagt me regelmatig of ik iets merk van Corona op het werk. Ik antwoord meestal het volgende; Ik triëer nu buiten in een noodtent, kan geen koffie meer drinken met collega’s en loop de hele dag in en uit sluiskamers. Het is een aardige samenvatting van de situatie. Ik begrijp alleen dat het ergste nog moet komen.”

Marleen Vernooy CCU OLVG: “Het is indrukwekkend om te zien hoe de zorg georganiseerd wordt en we met zijn allen de strijd aangaan. Ik ben trots om daar onderdeel van te zijn.”

Melvin Nietveld SEH Antonius: “Wij bereiden ons voor op chaos en hopen dat het een gecontroleerde chaos wordt. We doen ons best het ondertussen even gezellig houden als altijd.”

Sophie Kremer SEH Groene Hart: “Bij ons beginnen de patiënten aantallen op te lopen. We zijn wel goed voorbereid en krijgen dagelijks updates. Er is een 2e IC gemaakt en één afdeling is er enkel voor coronapatiënten. Ook de SEH is opgedeeld in 2 kanten. De sfeer is goed.”

Chadid Doudou Ambulancezorg Limburg: “Sinds de uitbraak van de covid19 zijn in tussentijd heel wat hygienevoorschriften gedeeld die strikt gehanteerd moeten worden. Bij elke rit dragen we een pak, mondmasker en bril en moet de ambu gereinigd worden. Nu de tekorten aan maskers duidelijk voelbaar zijn mag het personeel  maar1 masker en 1 bril per dienst dragen.”

Kelvin Zomer SEH Antonius: “De SEH is compleet veranderd. We kunnen opschalen als het nodig is. Maar de druk wordt groter; het is nu al drukker dan aan het begin van de week. Veel casuïstiek is hart verscheurend, mensen worden ernstig ziek en naasten mogen er dan niet bij zijn. Niet alleen ethisch heb ik daar moeite mee, maar ook als mens. Ik probeer extra lief te zijn maar van binnen breekt mijn hart.”

Jeanne Spaan Anesthesie Maasstad: “Corona bestrijd je niet alleen maar met elkaar. Anesthesie, recovery operatieassistenten en IC met vereende krachten. In het Maasstad staan we klaar!”

Ellen Schepens SEH LUMC: “Onze hele SEH is verbouwd, van 14 naar 28 bedden. We zijn klaar voor de piek. Tot nu toe zien we enkele corona-patiënten per dienst. We leren veel van andere ziekenhuizen en er wordt dagelijks uitgebreid overlegd en bijgestuurd.”

Foto geplaatst met toestemming, bij bezwaar graag mailen naar communicatie@nvbmh.nl 

1 Reactie

  1. Ad Otten

    Trots op jullie! Let ook goed op jezelf. Groet, Ad Otten

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?