Ellen Schepens genomineerd voor de Ad van Doorenprijs 2016


De Ad van Doorenprijs wordt sinds 2015 uitgereikt aan een inspirerende honoursstudent (een student die naast het reguliere curriculum naar extra uitdaging zoekt) van de Faculteit Gezondheidszorg op de Hogeschool Utrecht (HU). De prijs staat in het teken van “een leven lang leren” met een symbolisch geldbedrag van €500.

Ellen Schepens, student BMH was genomineerd. Tijdens haar honourstraject ontwikkelde zij zich bestuurlijk van de opleidingscommissie via het ambassadeurschap van de faculteit naar vicevoorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond. Ook richtte zij stichting Medical3T op waarmee ze EHBO lessen aanbiedt in Kenia. “Het uiteindelijke doel is dat er professionele spoedzorg gegeven kan worden in en om Nairobi dankzij Medical3T. Momenteel ligt de stichting stil maar na mijn afstuderen hoop ik er weer tijd aan te kunnen besteden.” Omdat Ellen een paar jaar geneeskunde gestudeerd had, viel de BMH-opleiding haar niet zo zwaar. De vele mogelijkheden op de HU maakten haar programma opnieuw uitdagend. “Ik heb veel extra cursussen gevolgd, van weerbaarheid tot gebarentaal. In totaal zo’n 100 extra studiepunten. Deze combineerde ik met projecten voor het honourstraject. Uiteindelijk sloot ik dat af met een onderzoek maar het verschil in hospicezorg in Nederland, Kenia en Singapore. We kunnen nog veel van elkaar leren, zeker ik het gebied van het taboe rond de dood.”

De prijs, een voucher van €500 om een ‘leven lang’ te kunnen leren, ging uiteindelijk naar een andere student: Marieke Telleman; een studente oogzorg die een methode ontwikkelde die landelijk wordt gebruikt door orthoptisten en mocht hierover een presentatie houden op de vierjaarlijkse internationale conferentie van orthoptisten. Zij werd door een jury met onder andere de winnares van vorig jaar, Anna van der Steen, gekozen tot winnaar. Maar Ellen is niet teleurgesteld. “Het is Marieke van harte gegund om te winnen met zo’n inspirerend project. Ikzelf blijf ook zonder de prijs mijn leven lang leren en hoop dat na mij nog veel (BMH)studenten de inspiratie vinden om iets extras te halen uit hun studietijd.”

Alle genomineerde honoursstudenten van de faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht op de uitreiking van de Ad van Doorne prijs 2016. Helemaal links: Ellen Schepens (BMH HU).
Alle genomineerde honoursstudenten van de faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht op de uitreiking van de Ad van Doorenprijs 2016. Helemaal links: Ellen Schepens (BMH HU).

 

Nog geen reacties

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?