BMH Anesthesie in beeld

De BMH Anesthesie werkt op verschillende OK-complexen in Nederland. Zo ook in het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. De NVBMH maakte hier een video met in de hoofdrol Nienke van Berkel, BMH Anesthesie. Zij laat zien dat zij onderdeel is van een dynamisch en sterk team. Drs. W. Hofsté, Anesthesioloog, en R. Abdoelrazak, teamleider, geven aan wat de BMH op hun afdeling toevoegt.

Bekijk de video hier.

De BMH Anesthesie wordt op dit moment na afstuderen verder opgeleid middels het CZO traject voor Anesthesie Medewerkers. Hierbij wordt praktijkervaring opgedaan die de BMH tijdens de hbo-opleiding te kort komt. De NVBMH is van mening dat dit de potentie van de BMH’er afvlakt. Zoals u dokter Hofsté hoort zeggen in het filmpje is de BMH’er tijdens de opleiding voorbereid op evidence based werken en een medisch wetenschappelijke manier van handelen. De potentie van deze invalshoek wordt niet voldoende benut wanneer de BMH’er wordt omgevormd tot Anesthesie Medewerker.

Idealiter zou de NVBMH, net zoals op de SEH en de ambulancedienst, een traineetraject opzetten waarbij de BMH’er praktijkervaring kan opdoen en kan groeien als beginnend zorgprofessional binnen de eigen mogelijkheden. Hiervoor is een goed gesprek in het werkveld en met andere beroepsverenigingen nodig. Dit gesprek is op gang en steeds meer organisaties geven hierin hun wensen en verwachtingen aan. Samen kunnen we de ideale collega creëren die al zijn kansen en potentieel kan benutten.

Wil je meedenken over de toekomst van de medisch hulpverlener anesthesie? Mail dan naar info@nvbmh.nl

Nog geen reacties

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?