Over NVBMH

Het beroep van Medisch Hulpverlener is een nieuw beroep, dat volop in ontwikkeling is. Om de belangen van de beroepsgroep te behartigen, is op 12 december 2014 de Nederlandse Vereniging voor Bachelor Medisch Hulpverleners (NVBMH) opgericht. Het doel van de NVBMH is het verenigen van Bachelor Medisch Hulpverleners en het behartigen van de belangen van haar leden in het bijzonder. Op deze website vindt u informatie over de beroepsvereniging, het werk en de opleiding van de Medisch Hulpverlener.

Informatiefolder algemeen

lees verder

Ontstaan NVBMH

In maart 2014 kwamen zes enthousiaste studenten Bachelor Medische Hulpverlening, van alle drie de hogescholen waar de opleiding aangeboden wordt, bij elkaar in Utrecht om meer organisatie en structuur te brengen voor het nieuwe beroep Medisch Hulpverlener.

Ingegeven door het toenemende aantal studenten en zorginstellingen, maar ook door de problemen in de ontwikkeling van het beroep. Dit alles slechts een paar maanden voor het afstuderen van de eerste Medisch Hulpverleners. Wetgeving en beroepsprofielen moesten worden bekeken om een stevig fundament neer te kunnen leggen van waaruit het nieuwe beroep vorm kan krijgen en gestructureerd kan groeien.

De NVBMH een vereniging die een gesprekspartner is namens alle Medisch Hulpverleners voor alle belanghebbenden die de ontwikkeling en professionalisering van het beroep ondersteunt en daarmee een bijdrage levert aan de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland. Verbonden met de drie hogescholen die de opleiding aanbieden en participerend in het Landelijke Platform Bachelor Medische Hulpverlening hebben wij voldoende ingrediƫnten om de gemeenschappelijke belangen van de Medisch Hulpverlener in Nederland te kunnen behartigen.

Er zijn veel actuele zaken die onze actieve aandacht hebben. Bijvoorbeeld: wetgeving, landelijke acceptatie, voorlichting, kwaliteitsbeleid, onderwijs en nascholing.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NVBMH.

Contact opnemen?